Spoorvervoer via eigen terminalSpoorvervoer is een perfect economisch alternatief voor grote ladingen over grotere afstand.

Voor de lange afstand en voor grotere ladingen is vervoer over spoor een aantrekkelijke oplossing. DGL beschikt daartoe over een eigen treinterminal. Spoor > long distance, short lines < De treinterminal van De Graaf Logistics in Oosterhout maakt deel uit van het Europese netwerk van DB Schenker dat bijna 30 railterminals heeft. Indien de laad- en of loslocatie geen eigen treinaansluiting heeft, fungeren deze railterminals als overlaadplaats voor de goederen van weg naar spoor en vice versa. De operator van de railterminal verzorgt ook de overslag van de goederen en het voor- of na transport over de weg. Elke ochtend en avond kunnen tien wagons met een lengte van 25 meter worden gewisseld door een locomotief van DB Schenker.


Om deze goederenwagons te kunnen laden en lossen heeft DGL de beschikking over een inpandige treinterminal van 2.500 m2 met een lengte van 135 meter. In deze treinterminal kunnen wagons eenvoudig geladen en gelost worden met electrische heftrucks. Om de goederen snel en efficient te kunnen laden en lossen in vrachtwagens, is de treinterminal uitgerust met 2 laaddocks en kunnen vrachtwagens inpandig worden geladen en gelost door de aanwezige overheaddeur. DGL verzorgt zelf de voor- en natrajecten per vrachtwagen.

Interessant alternatief

In één wagon kan tot 167 m3 en 63 ton worden geladen. Gemiddeld zijn er twee vrachtwagens nodig om één treinwagonlading te vervoeren. Het vervoer per spoor is veel minder belastend voor het milieu dan vervoer per vrachtwagen.

Wilt u grote hoeveelheden vervoeren over grote afstanden, dan is het vervoer per spoor beslist ook economisch een interessant alternatief. Naar Oost Europa mag slechts 20 ton per vrachtwagen worden vervoerd, terwijl in één wagon 60 ton kan worden geladen.

  • Grote leverbetrouwbaarheid.
  • Kostprijsgunstig.
  • Tussenopslag is mogelijk.
  • Verlagen Co2 uitstoot tot 60% minder Co2 uitstoot tov wegvervoer.
  • Ontzorging door dienstverlening van door to door.


Daarom is vervoer per spoor economisch en milieutechnisch erg aantrekkelijk. Vindt u dit ook interessant? Neem dan gerust contact met ons op. 

Wij staan klaar
om u te helpen

De Graaf Logistics
 
+31 (0)162 492 000

Wij staan klaar
om u te helpen