Warehousing & Distributie: Al 100 jaarVan traditionele bodedienst tot moderne dienstverlener.

Sinds 1920 is De Graaf Logistics dagelijks onderweg naar bestemmingen door heel Europa.
Doelmatig, snel en toegewijd. Gesteund door moderne ICT en automatisering. De Graaf Logistics in Oosterhout is voortgekomen uit twee werkmaatschappijen:
De Graaf Internationaal Transport uit Nieuwendijk, gespecialiseerd in internationale groupage & kraanvervoer en Vervoercentrum Breda, gespecialiseerd in nationale distributie. Deze activiteiten zijn in 2001 als DGL gebundeld op de nieuwe locatie aan de Logistiekweg 18 in Oosterhout. En daarna verder uitgebreid met warehousing en spoorvervoer.

De Graaf Internationaal Transport

De historie van ons bedrijf begint kort na de 1e wereldoorlog, want in 1920 begint Wim de Graaf Sr. zijn eigen bodedienst. Negen jaar later worden paard en wagen verkocht en gaat De Graaf Sr. in zijn eerste vrachtwagen rondrijden: een A-Ford.

In 1965 wordt de bodedienst door Wim de Graaf Junior beëindigd en start hij een expeditie- en een transportbedrijf. Al snel rijden er steeds meer grotere auto's van De Graaf op de snelwegen. Als de Graaf Sr. in 1992 overlijdt nemen de zonen Wim en Jur de Graaf het bedrijf over.

In 1995 neemt De Graaf het Vervoercentrum Breda over waar zij al hun expeditiewerkzaamheden onderbrengen. Per januari 2001 worden de gezamenlijke activiteiten in het nieuwe pand aan de Logistiekweg in Oosterhout voortgezet onder de naam De Graaf Logistics.

Vervoercentrum Breda

Het Vervoercentrum Breda start in 1938 als bodehuis. Er wordt dan nog met paard & wagen bezorgd. In het café van Laurijssen aan de Oude Vest in Breda kwamen de bodes om de goederen uit te wisselen. Een ruimte naast het café deed dienst als opslagruimte.

In 1967 wordt door ca. 50 leden het Coöperatief Vervoercentrum B.A. opgericht. En in 1974 wordt op de Trekpot een nieuw pand betrokken. In 1995 worden de andere leden door De Graaf Internationaal Transport uitgekocht en wordt de coöperatie omgezet in een BV. In 2001 wordt de vestiging aan de Trekpot in Breda opgeheven. Dat valt samen met de start van De Graaf Logistics op de nieuwe locatie in Oosterhout.

Wij staan klaar
om u te helpen

De Graaf Logistics
 
+31 (0)162 492 000

Wij staan klaar
om u te helpen